Typer af spionage

I Danmark vil det ofte være informationer om statens institutioner, forsvars- og sikkerhedsforhold, indenrigs- og udenrigspolitik, energi og råstoffer, samfundsforhold, politik og økonomi, der er genstand for spionage.

Danmarks holdning til sammenslutninger og samarbejdsfora, som f.eks. EU, NATO, OSCE og Arktisk råd, og højteknologisk viden og forskningsresultater fra universiteter, højere læreanstalter og private virksomheder kan også have interesse.

Spionage udføres bl.a ved hjælp af efterretningsofficerer fra andre efterretningstjenester, som arbejder i Danmark under dække af at være diplomater, journalister, tilrejsende forretningsfolk eller turister. Et sådant dække giver troværdighed og hjælper med at skabe indpas i forhold til målet for spionagen.

Efterretningsofficerer arbejder med forskelligartede metoder og kan f.eks. være interesserede i at hverve og placere "muldvarper" relevante steder i Danmark eller i at påbegynde kultivering af personer, der på sigt kan blive placeret i interessante virksomheder eller i statsadministrationen.