Sigtelser mod 16-årig pige og 24-årig mand offentliggøres

08.03.2016

Midt- og Vestsjællands Politi og PET oplyser følgende:

Den 14. januar 2016 blev en 15-årig pige fra Holbæk-egnen ved et grundlovsforhør for dobbelt lukkede døre varetægtsfængslet, og dagen efter blev en 24-årig mand varetægtsfængslet i samme sag.

Der er i dag ved et retsmøde i Retten i Holbæk af efterforskningsmæssige årsager sket offentliggørelse af sigtelserne i sagen.

Den nu 16-årige pige og den 24-årige mand er således sigtet for forsøg på terrorisme ved overtrædelse af straffelovens §114, stk. 1, nr. 1 og 7, jf. § 21 og tildels § 23 ved at have planlagt en sprængning på henholdsvis Sydskolen i Fårevejle og Carolineskolen i København.

Da sagen stadig efterforskes og behandles for lukkede døre, er politiet afskåret fra at oplyse yderligere i sagen.

Politiet og PET er i dialog med de berørte skoler.

Efter de to anholdelser har PET vurderet, at der ikke er anledning til at ændre vurderingen af terrortruslen mod Danmark, som fortsat er alvorlig. PET kan af sikkerhedsmæssige hensyn ikke oplyse, hvilke sikkerhedstiltag sagen har givet anledning til. PET kan dog oplyse, at PET  ikke i anledning af sagen har anbefalinger til ændret adfærd ved og i de nævnte skoler.

Personer, der mener at have oplysninger af interesse for efterforskningen, opfordres til at henvende sig til Midt- og Vestsjællands Politi på tlf. 46 35 14 48.