Københavns Politi og PET har foretaget terrorrelaterede anholdelser

21.09.2017

 

Københavns Politi og Politiets Efterretningstjeneste har i dag efter længere tids efterforskning gennemført en anholdelses- og ransagningsaktion, hvor to personer er anholdt og sigtet for medvirken til forsøg på terrorisme i udlandet. De to anholdte er sigtet efter straffelovens §114, stk. 1, nr. 1 og 2, jf. § 21 og § 23. Der er tale om en  
28-årig mand og en 29-årig kvinde af anden etnisk oprindelse end dansk.

Sagen handler om indkøb og fragt af genstande fra Danmark til IS i Syrien/Irak, som skulle anvendes til kamphandlinger. Københavns Politi har i tæt samarbejde med PET samtidig foretaget en række ransagninger med forbindelse til sagen.

Vellykket politiaktion

- PET og vi har i dag foretaget en vellykket politiaktion med to anholdte og flere ransagninger i Storkøbenhavn. Aktionen er gennemført i et tæt samarbejde, og sagen er nu overdraget fra PET til Københavns Politi, hvor de anholdte befinder sig. Der vil blive afholdt grundlovsforhør i morgen, hvor anklagemyndigheden vil begære lukkede døre, oplyser chefpolitiinspektør ved Københavns Politi, Jørgen Bergen Skov.

Operativ chef i PET, Flemming Drejer pointerer:

- Det er vigtigt i denne sag at understrege, at de afdækkede kriminelle aktiviteter alene vurderes at have haft til formål at støtte gruppen, der kalder sig Islamisk Stat i Syrien og Irak.