Nyt katalog om terrorsikring i bygge- og anlægsprojekter

23.06.2020
PET offentliggør nu et katalog med inspiration til fysisk sikring. ”Terrorsikring i bygge- og anlægsprojekter” indeholder beskrivelser af forskellige foranstaltninger, så det er muligt at opnå den ønskede sikringsmæssige målsætning for terrorsikringen af bygge- og anlægsprojekter. Samtidig indeholder det en række eksempler, som kan inspirere til kreative og skræddersyede løsninger, der kan have flere funktioner.

”Med kataloget ønsker vi at inspirere til fysisk sikring mod terror i bygge- og anlægsprojekter gennem eksempler på solide sikringsløsninger, der går hånd i hånd med arkitektonisk kreativitet og funktionalitet” siger Henrik Bjelke, chef for PET’s afdeling for kontraterrorisme.

Eksempelvis kan siddekanter på samme tid invitere til ophold og afslapning og fungere som et værn mod køretøjsangreb. Ligesom lokal håndtering af regnvand kan virke afskrækkende mod en gerningsmand til fods.

Kataloget henvender sig til blandt andet til arkitekter, ingeniører og konstruktører, som arbejder med nye bygge- og anlægsprojekter.

Det er foreløbigt det sidste i en række publikationer om sikring. De foregående tre vejledninger udkom i 2019 og omhandler terrorsikkerhed ved større arrangementer, i udendørs offentlige rum og i bygninger.

Alle fire publikationer skal ses som et supplement til PET’s øvrige rådgivningsindsats.

Find vejledningerne her.