Tre mænd idømt fængsel for spionage, fremme af terrorisme og finansiering af terrorisme

04.03.2022

Tre iranske mænd, der har haft centrale og ledende roller i ASMLA (Arab Struggle Movement for the Liberation of Ahwaz), er ved Retten i Roskilde blevet idømt fængselsstraf for at have udført efterretningsvirksomhed på vegne af en saudiarabisk efterretningstjeneste i en årrække fra bl.a. adresser i Ringsted.

De tre blev idømt henholdsvis otte års fængsel, syv års fængsel og seks års fængsel for blandt andet at have indsamlet oplysninger om enkeltpersoner og organisationer mv. i Danmark og i udlandet og om iranske militære anliggender og videregive disse oplysninger til en saudiarabisk efterretningstjeneste.

De tre mænd er også dømt for at have støttet en væbnet kamp mod det iranske regime i en grad, så det falder ind under straffelovens terrorrelaterede bestemmelser - blandt andet ved at have promoveret angreb.

De tiltalte er derudover også dømt for at have fået mindst 15 millioner kroner og forsøgt at skaffe yderligere mindst det samme beløb fra en saudiarabisk efterretningstjeneste. Pengene gik til ASMLA’s væbnede fløj Martyr Muhyiddin Al-Nasser Brigade.

To af de dømte har anket dommen, mens en udbad sig betænkningstid.